Depression / stress​

Mave hjernen

95% af vores Serotonin dannes i tarmen

Vidste du at vi danner 95% af hjernens lykkestof (Serotonin) i tarmens slimhinde. Hvis tarmen er belagt med gammelt affald er min erfaring at dette stof ikke dannes optimalt, hvilket påvirker humøret og kan vise sig ved depression og stress.

95% af vores Serotonin dannes i tarmen​

Tarmfloraens betydning for nervesystemet er understreget af helt nye opdagelser, der er gjort mellem tarmens bakterier og hjernen. Disse studier af den såkaldte ” mave hjerne" viser at vi rent faktisk I bogstaveligste foratand "tænker med tarmen" vil det således betyde at hvis vores tarm flora er I ubalance SÅ kan det måske pavirke vores tanker, humør og motivation?

Det har bla også vist sig at kimfri mus, der mangler tarmfloraen, udvikler angst samt motorisk uro. Fravær af den normale tarmflora påvirker udviklingen af vores adfærd, samt inducerer neurokemiske ændringer i hjernen.

Helt konkret har bakteriestammen som Lactobacillus rhamnosus vist antidepressive og angstdæmpende muligheder. Der er også bevis for, at denne bakterie involverer den 10. hjernenerve nervus vagus samt et centralt neurotransmitterstof kaldet GABA (gamma-aminosmørsyre). Det er også kendt at lactobacilli og bifidobakterier, helt uafhængig af nervus vagus, kan reducere angst. Dette åbner for den mulighed, at disse bakterier kan udskille neuroaktive stoffer, som kan påvirke nervesystemet.

Dvs at en dårlig tarm flora således via nervus vagus faktisk kan pavirke vores humør , ligesom vores humor også kan pavirke tarmfloraen. Selv der dykkes dybere ned i lykkestoffet serotonin senere i et nyt opsla skal dog hurtigt nævnes, at også lykkehormonet serotonin er bundet sammen med mikrobiotaen, hvorfor vores mave-tarm-flora i den grad har betydning for en funktionsdygtig sund hjerne​

​Depression forbindes normalt ikke med tarmfunktionen, men det er vores erfaring, at mange depressioner kan lettes med Colon Terapi (skylninger og livsstilsændring).

Dette giver meget god mening, når man ved at hjerne og tarm taler sammen og benytter de samme stoffer, b.la serotonin (vores “humørhormon”) hvor af ca. 95 % findes og dannes i tarmen.

Man taler i dag om “mave-hjernen”, eller det “enteriske nervesystem”, som betyder, at vores mave-tarmsystem har et selvstændigt og intelligent nervesystem, som kan fungere uden signaler fra hjernen.

Så måske er det derfor vi oplever mange får det bedre, når vi renser tarmslimhinden for ophobet afføring og affaldsstoffer.

​Se evt. mere om emnet her:

Radiodoktoren  Touchpoint

Tarmskylning udføres på klinik i Esbjerg og Århus.​

Derfor skal du benytte mig

Det siger mine klienter

"​Dygtig og kompetent. Kvalitet, sundhed og sikkerhed i behandlingerne er altid i højsædet."

Lis Hansen

"​...Jeg fik undervejs givet slip på flere af de ting som havde hobet sig op, uden at det var en kamp og kan nu efter behandlingerne mærke en helt anden styrke, ro og glæde indeni. "

Eva Ebbesen Friis

"Fantastisk kvinde som giver fantastiske
​behandlinger!
"

Birthe Bergen Holm

"​Efter 7 behandlinger (hvilket nok er individuelt fra person til person), fik jeg det så godt, at jeg i omkring 1 helt år, ikke døjede med luft, uregelmæssig afføring og smerter pga. Luftophobninger."

Micha Stephanie

Colonklinikken - Klinik for tarmsundhed

Århus/Esbjerg

Esbjerg

Bjarkesgade 13,
​6700 Esbjerg
​Tlf.: 42 74 02 13

Tlf.: 42 74 02 13 (telefontid alle mandage kl. 9.00-11.00, eller send SMS)

Hvis du ikke kan kontakte os mandage i telefontiden, kan der sendes SMS vedr. forespørgsel på tider til 50 58 11 65.

E-mail: colonklinik@gmail.com


CVR: 40329870

fb34

Kontakt klinikken​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt