Tarm og Symptomer​

Tarmens indflydelse på vores helbred

OVERSETE fordojelses organ og Tarmens indflydelse på udvikling af sygdom. Hvor ofte hører du Noget om det? Vidste du at tarmbakterier er afgorende for udvikling af visse sygdomme???

Hvis tarmen er fyldt med gamle belægninger, udposninger Osv sväkkes slimhinden nøjagtig som tandkodet kan svækkes ved paradentose. Ved en utæt tarm kan affaldsstoffer sive fra tarmen over I blod muskler led og bindevæv og give systemiske autoimmene reaktioner I kroppen.​

Det, du spiser, og hvordan du spiser, er vigtigt. Er foderet forkert, vil tarmen kunne blive utæt, men hvad dækker begrebet utæt tarm, og hvad betyder det?

Foruden at have til opgave at fordøje og optage næringsstoffer skal tarmen også modvirke forgiftning af kroppen. Den indeholder også immunstoffer, som beskytter mod infektion og invaderende mikroorganismer. Normalt vil kun de stoffer, der er gavnlige for kroppen, blive optaget gennem tarmslimhinden, men ved utæt tarm er gennemtrængeligheden af tarmslimhinden blevet så stor, at der kan slippe større molekyler, giftstoffer og ting, som kroppen kan reagere allergisk på, ind gennem slimhinden. Disse ting kan medføre betændelsesreaktioner (inflammation), allergiske reaktioner

Mange sygdomme har deres udspring i en utæt tarm. Især de sygdomme, hvor kroppens immunsystem fejlreagerer og overreagerer ved at angribe de normale væv, det man kalder autoimmune sygdomme. Det ses for eksempel ved Crohns sygdom, colitis ulcerosa, akne, eksem, psoriasis, type 1 sukkersyge, nældefeber, irritabel tyktarm, fødevareintolerans, depression, kronisk træthedssyndrom og dårlig immunfunktion, fibromyalgi, kroniske ledsygdomme, cøliaki, autisme og MCS (overfølsomhed for mange kemiske stoffer). Desuden er tarmens sundhed også senest linket til sclerose Osv.

Foruden at kunne igangsætte autoimmune sygdomme vil ikke helt nedbrudte proteiner også kunne være årsag til en række sygdomme, ikke mindst i sindet og nervesystemet. For eksempel DAMP/ADHD, hyperaktivitet hos børn, læseproblemer, Tourette syndrom, epilepsi og migræne. Proteiner er kæder af aminosyrer, og normalt vil man højst kunne optage to sammenhængende aminosyrer gennem en sund tarmslimhinde. Men ved utæt tarm kan man optage flere sammenhængende aminosyrer som peptider, der så har en hormon- eller morfinlignende virkning i kroppen.
Når man ved utæt tarm optager skadelige stoffer, går de med blodet til leveren, hvor de afgiftes og udskilles med galden. Men afgiftningen medfører en høj dannelse af skadelige, frie iltradikaler, der angriber cellernes ”kraftværker”- mitokondrierne, skader cellernes DNA, svækker cellerne og oxiderer (forharsker) fedtet i cellevægge og blodet. Behovet for antioxidanter stiger hermed kraftigt, og får du ikke nok gennem maden og ved tilskud, kan der opstå sygdom.
Ved udskillelsen af nedbrydningsprodukter fra leveren bliver galden fyldt med dem, og den giftige galde kan eventuelt løbe baglæns op i bugspytkirtlens gange, så der opstår betændelse i bugspytkirtlen, der langt fra altid skyldes alkohol. Det medfører en dårlig fordøjelse. Noget går fra leveren i blodet, forgifter kroppen og udskilles gennem nyrerne, hvilket vil belaste dem.

Symptomer og årsager til utæt tarm

Symptomerne ved utæt tarm kan være træthed, dårlig tilpashed, smerter i led og muskler, feber uden anden årsag, fødevareintolerans, mavesmerter, oppustet mave, diaré, udslæt, problemer med hukommelsen og koncentration, åndenød og dårlig kondition.

De almindeligste årsager til utæt tarm er betændelse med mikroorganismer som bakterier, virus eller parasitter, alkohol og alle gigttabletter af typen NSAID, for eksempel acetylsalicylsyre, ibuprofen eller diclofenac. Antibiotika fremmer en unormal tarmflora med skadelige bakterier og candidasvampe. Mad og drikke kan være inficeret med sygdomsfremkaldende bakterier.

Alkohol og koffein er stærkt irriterende for tarmen, og det samme gælder for kemiske stoffer i maden, som for eksempel farvestoffer, konserveringsmidler, andre tilsætningsstoffer og forharskede fedtstoffer. Mangel på enzymer, som for eksempel laktase, der spalter mælkesukker, og cøliaki kan medføre problemer med utæt tarm, og det kan binyrebarkhormoner og p-piller også.

Højraffinerede kulhydrater som hvidt sukker, slik, kager, søde sodavand og hvidt brød er en hyppig årsag til utæt tarm, blandt andet fordi de fremmer væksten af skadelige mikroorganismer og candidasvampe. Når disse svampe, der normalt findes i små mængder i tarmene, bliver for mange, danner de et mycelium, der klistrer sig til tarmvæggen og gør den utæt. Samtidig danner de gifte, der er medvirkende til symptomer som for eksempel træthed, hovedpine, muskelsmerter og rygsmerter.

Der er også sammenhæng mellem utæt tarm og fødevareallergi og intolerans. Allergiske reaktioner i tarmen skader den og gør den utæt. Når der på grund af den utætte tarm kommer mere af det, man ikke kan tåle, ind i kroppen, forstærkes den allergiske reaktion. Der kan opstå en ond cirkel, der kan ende med multiallergi.

Tarmfunktionen svækkes selv.

Hvis tarmslimhinden bliver skadet, kan passagen af næringsstoffer gennem overfladecellerne blive nedsat samtidig med, at skadelige stoffer i stigende grad optages mellem cellerne. Da næringsstofferne overvejende optages gennem cellerne i tarmslimhinden, vil det føre til mangel på næringsstoffer, også i selve overfladecellerne, der har brug for megen næring for at kunne fornys i løbet af normalt få dage. Kan tarmslimhinden ikke forny sig hurtigt nok, bliver den endnu mere utæt.
Forskning har vist, at der hurtigt efter ændret gennemtrængelighed af tarmslimhinden kommer en øget følsomhed over for bakterierne i tarmen. Det medfører immunreaktion, og der kan opstå betændelsesreaktioner i tarmslimhinden, som det blandt andet ses ved Crohns sygdom og colitis ulcerosa. Ved lang tids indtagelse af gigttabletter af NSAID-type kommer der for eksempel forhøjet gennemtrængelighed af tarmslimhinden på baggrund af inflammation. En nedsat eller manglende produktion af mavesyre kan medføre en overvækst af bakterier, foruden en dårlig fordøjelse. SÅ ligesom du børster dine tãnder hver dag for at undgå huller paradentose go tandsten er det ligeledes vigtigt at holde din tarm ren og herved opretholde en sund helbredsfremmende sammensætningen af tarm bakterier.

Tarmskylning udføres på klinik i Esbjerg og Århus.​

Derfor skal du benytte mig

Det siger mine klienter

"​Dygtig og kompetent. Kvalitet, sundhed og sikkerhed i behandlingerne er altid i højsædet."

Lis Hansen

"​...Jeg fik undervejs givet slip på flere af de ting som havde hobet sig op, uden at det var en kamp og kan nu efter behandlingerne mærke en helt anden styrke, ro og glæde indeni. "

Eva Ebbesen Friis

"Fantastisk kvinde som giver fantastiske
​behandlinger!
"

Birthe Bergen Holm

"​Efter 7 behandlinger (hvilket nok er individuelt fra person til person), fik jeg det så godt, at jeg i omkring 1 helt år, ikke døjede med luft, uregelmæssig afføring og smerter pga. Luftophobninger."

Micha Stephanie

Colonklinikken - Klinik for tarmsundhed

Århus/Esbjerg

Esbjerg

Bjarkesgade 13,
​6700 Esbjerg
​Tlf.: 42 74 02 13

Tlf.: 42 74 02 13 (telefontid alle mandage kl. 9.00-11.00, eller send SMS)

Hvis du ikke kan kontakte os mandage i telefontiden, kan der sendes SMS vedr. forespørgsel på tider til 50 58 11 65.

E-mail: colonklinik@gmail.com


CVR: 40329870

fb34

Kontakt klinikken​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt