​Hvordan udføres Colon Terapi?

I venteværelset vil du blive tilbudt et glas the eller vand mens du udfyldes et oplysnings ark om, hvorvidt der er kontraindikationer

Samt, hvad man indtager af fast medicin, kosttilskud, kost, toiletvaner samt hvorfor man henvender sig til Colonklinikken - Klinik for tarmsundhed.

Vi vil også gerne vide, om der er vedvarende forandringer, der er opstået inden for de sidste 3 måneder.

Du vises derefter tilrette i behandlingsrummet og lades kun lige alene mens du tager dine bukser af. Bluse/trøje beholdes på, hvorefter du ligger dig på behandlingsbriksen på ryggen med at tæppe over dig og en pude under hovedet. Sygeplejersken, der nu kommer ind, sætter sig og forklarer nøje proceduren for behandlingen. Da denne vil for de fleste føles grænseoverskridende tilstræber vi at skabe en rolig, venlig og tillidsfuld atmosfære.

Spekelet , der skal føres ind i endetarmsåbning vises frem : Dette er ca. 3 cm. langt plastikrør med ca. 1 cm. i diameter. Da det er anatomisk formet slapper muskulaturen af, så man ikke under hele behandlingen mærker / registrerer, at det er der.

I spekelet er der 3 ”huller” eét til det indførende vand, eét til affaldsmaterialet, der kommer ud og som, fortsætter videre i et neonoplyst rør i apparatet, således at affaldsmaterialet kan vurderes og endeligt eét, der går ind i endetarmsåbningen.

Under indføringen af spekelet ligger du på siden og drejer sig derefter om på ryggen igen, hvor du forbliver under hele behandlingen.

Sygeplejersken forbliver hos dig under hele behandlingen, hun vil på intet tidspunkt forlade dig. Hun vil med den ene hånd betjene apparatet og med den anden hånd give en massage af maven. Massagen består af tryk på triggerpunkter : dvs. punkter hvor nerve ender og muskel ender møde samt akutryk dvs. meridian punkter, hvorved hun får en information omkring fordøjelsesorganerne, hvis funktion hun herved endvidere stimulerer.

Parallelt med selve skylningen foregår en samtale omkring dine gener. Sygehistorie helt tilbage fra barndommen, medicin indtag, kost, stress, motion, væskeindtag gennemdrøftes.

Der skylles med almindeligt filtreret vand. Dette vil indledningsvis være legemstempereret, hvorved muskulaturen slapper af. Under behandlingen vil temperaturen gentagne gange kortvarigt gå ned til 25 grader, hvorved muskulaturen vil trække sig sammen. Ved at arbejde med temperaturen kan peristaltikken fremmes og det undgås at arbejde med højt tryk, hvilket kan være belastende for tarmens slimhinde. Trykket vil derfor være ganske lavt, hvorfor der almindeligvis ikke er nogen gene forbundet med Colon Hydro Terapien. Få klienter med en meget stiv og uelastisk tarm, kan opleve at få diaréagtig mavesmerter under behandlingen.

Affaldsmaterialet kommer i plastslangen , videre gennem apparatet, hvor det inspiceres og eventuelle afføringsprøver udtages og endeligt i kloakken. Det er et lukket system og der slipper intet ud til gene for hverken dig eller sygeplejerske.

Sygeplejersken sammenholder sin inspektion af tarmindholdet med sine øvrige observationer under behandlingen :

  • Reaktion på trigger punkter
  • Dine beskrevne gener
  • Dine livsvaner

Vejledning efter behandlingen:

Tilførsel af probiotika bakterier og følge kostråd og evt vitamin tilskud. 

Tarmskylning / kostvejledning og livsstilsråd mod Forstoppelse / skjult forstoppelse / oppustethed/ IBS symptomer udføres på klinik i Esbjerg.​

Tarmskylning udføres på klinik i Esbjerg ​

Derfor skal du benytte mig

Det siger mine klienter

"​Dygtig og kompetent. Kvalitet, sundhed og sikkerhed i behandlingerne er altid i højsædet."

Lis Hansen

"​...Jeg fik undervejs givet slip på flere af de ting som havde hobet sig op, uden at det var en kamp og kan nu efter behandlingerne mærke en helt anden styrke, ro og glæde indeni. "

Eva Ebbesen Friis

"Fantastisk kvinde som giver fantastiske
​behandlinger!
"

Birthe Bergen Holm

"​Efter 7 behandlinger (hvilket nok er individuelt fra person til person), fik jeg det så godt, at jeg i omkring 1 helt år, ikke døjede med luft, uregelmæssig afføring og smerter pga. Luftophobninger."

Micha Stephanie

Colonklinikken - Klinik for tarmsundhed


Esbjerg

Bjarkesgade 13,
​6700 Esbjerg

Tlf.: 50 58 11 65
​Hvis du ikke kan fange mig på telefonen så kan der sendes SMS vedr. forespørgsel på tider til 50 58 11 65 alle hverdage.

E-mail: colonklinik@gmail.com


CVR nr: 40329870

fb34

Hvad kan jeg gøre for dig?

› Kostråd / vejledning og evt beh til dig med mave tarm problemer: 

Diarré

Forstoppelse

Skjult forstoppelse.

› IBS (irriteret tyktarm)

Oppustet mave

​›​ Udposninger

 

Kontakt klinikken​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt