​Irriteret tyktarm

​Irriteret tyktarm

Har du mavesmerter, vekslende afføringsmønster, forstoppelse, diarré, oppustet mave, blødning fra endetarmen eller slim i afføring og smertefuld luftdannelse? Så har du måske en irriteret tyktarm.

Flere og flere mennesker døjer med Irriteret tyktarm, og får at vide, at der ikke findes behandlingsmetoder, som kan afhjælpe problemet. Men irriteret tyktarm er ikke en entydig diagnose – så hvorfor acceptere at døje med smerterne og ubehaget?​

Hos Colonklinikken - Klinik for tarmsundhed mener vi ikke, du skal finde dig i smerte og ubehag, når du lige så godt kan få behandling for irriteret tyktarm. Selve årsagen til problemet kan nemlig findes i mange ting. Måske er der visse produkter som smertestillende medicin, penicillin og antibiotika eller visse fødevarer, du ikke kan tåle. Måske har du været igennem en periode med stress og bekymringer?

Eller måske døjer du med en skjult forstoppelse eller ophobning af gammelt afføring. Alt sammen kan spille ind på tyktarmens funktion og irritere tarmens slimhinde.

Heldigvis er der gode udsigter til behandling af irriteret tyktarm. Det er nemlig vores erfaring, at du kan blive symptomfri med colonhydroterapi (tarmskylning). En sådan tarmskylning vil lindre irritationen og fjerne den gamle afføring, der ofte er skyld i forstyrrelser i tarmsystemet og giver følger som mavesmerter, vekslende afføringsmønster, smertefuld luftdannelse og evt. blødning fra endetarmen.

Kontakt Colonklinikken - Klinik for tarmsundhed for at høre mere om colonhydroterapi (tarmskylning) og dens positive effekt som irriteret tyktarms behandling.

Læs mere om irritabel tyktarm og typiske årsager til problemet herunder.

Hvorfor rammes jeg af irritabel tyktarm?

De typiske forklaringer på irriteret tyktarm kan tilskrives moderne vestlige livsvaner. For lidt motion, usund kost bestående af fedtholdig, sukkerfyldte produkter og mangel på fibre har negativ indflydelse på tyktarmen, men andre (psykiske) livsstilsfænomener som stress, angst, bekymringer og svingende humør spiller også ind. Derudover kan problemet i nogle tilfælde tilskrives genetiske betingelser, følgevirkning fra en tarminfektion eller ændringer i tarmbevægelsens mønstrer eller følsomhed.

Hvordan føles det?

Typiske kendetegn er en oppustet mave – desværre i mange tilfælde med tilhørende smerter. Andre kendte tegn er:

  • Vekslende afføring med kraftig lugt
  • Hyppige toiletbesøg om morgenen
  • Korte episoder med influenza fornemmelser

​Kan du nikke genkende ovenstående, så tøv ikke med at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe dig.

Tarmskylning udføres på klinik i Esbjerg.​

Derfor skal du benytte mig

Det siger mine klienter

"​Dygtig og kompetent. Kvalitet, sundhed og sikkerhed i behandlingerne er altid i højsædet."

Lis Hansen

"​...Jeg fik undervejs givet slip på flere af de ting som havde hobet sig op, uden at det var en kamp og kan nu efter behandlingerne mærke en helt anden styrke, ro og glæde indeni. "

Eva Ebbesen Friis

"Fantastisk kvinde som giver fantastiske
​behandlinger!
"

Birthe Bergen Holm

"​Efter 7 behandlinger (hvilket nok er individuelt fra person til person), fik jeg det så godt, at jeg i omkring 1 helt år, ikke døjede med luft, uregelmæssig afføring og smerter pga. Luftophobninger."

Micha Stephanie

Colonklinikken - Klinik for tarmsundhed


Esbjerg

Bjarkesgade 13,
​6700 Esbjerg

Tlf.: 50 58 11 65
​Hvis du ikke kan fange mig på telefonen så kan der sendes SMS vedr. forespørgsel på tider til 50 58 11 65 alle hverdage.

E-mail: colonklinik@gmail.com


CVR nr: 40329870

fb34

Hvad kan jeg gøre for dig?

› Kostråd / vejledning og evt beh til dig med mave tarm problemer: 

Diarré

Forstoppelse

Skjult forstoppelse.

› IBS (irriteret tyktarm)

Oppustet mave

​›​ Udposninger

 

Kontakt klinikken​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt