​Oppustet mave

Oppustethed kan skyldes mange ting bl.a. kost, medicin- forstoppelse og IBS?

Har du symptomer der stadig ikke er undersøgt af læge bør du få disse tjekket før du kan starte op i et forløb hos os. Hvis der ikke kan findes en årsag til din oppustethed er du velkommen til at kontakte os. 

Når bakteriefloraen i tarmen af den ene el anden årsag forstyrres af eksempelvis antibiotika, fødevarer el ophobning af afføring ved forstoppelse  kan det påvirke din bakterie sammensætning og skabe ubalance i tarmen, hvilket bl.a. kan skabe smertefuld luftdannelse.  En sund balance i din tarm bakterier har stor betydning for dit psykiske og fysiske velbefindende.

Mere om luft i maven:

Du har altid en vis mængde naturlig luft i maven, ligesom du sluger en smule luft, når du indtager mad og væske. Derudover kan en oppustet mave skyldes, at du får (for meget) luft i maven af drikke som eksempelvis cola og øl, hvor større mængder af kulsyrer indgår. Medicin, intolerans og visse fødevarer er dog også alt sammen noget, der kan give symptomer på oppustethed. Derudover så kan både forstoppelse og skjult forstoppelse gøre det umuligt at slippe af med luft, hvorfor den også vil ophobe sig i tarmen og skabe udspilet oppustet mave.

Hvis du gerne selv vil forebygge luft i maven, kan du prøve at lægge mærke til, hvordan du reagerer på bestemte fødevarer. Er der noget, der ofte resulterer i oppustethed, kan du prøve at spise mindre af den pågældende fødevare eller helt undgå den i din kost. Du skal selvfølgelig stadig være opmærksom på at dine fysiologiske behov er dækket, og du har en sund og varieret kost, hvor du får de rette vitaminer og fibre.

Derudover er det godt at huske på, at man bør spise mindre fed mad ved problemer med oppustet mave, ligesom mindre portioner og et opgør med ens sukkerafhængighed kan virke lindrende for problematikken.

Har du behov for en konsultation omkring god kost til maven, vejleder Colonklinikken - Klinik for tarmsundhed gerne omkring dette til klienter med Forstoppelse / skjult forstoppelse / IBS/ og oppustethed. Kontakt os på sms og hør nærmere på 50581165 om du er egnet til et forløb hos os.

Tarmskylning udføres på klinik i Esbjerg.​

Derfor skal du benytte mig

Det siger mine klienter

"​Dygtig og kompetent. Kvalitet, sundhed og sikkerhed i behandlingerne er altid i højsædet."

Lis Hansen

"​...Jeg fik undervejs givet slip på flere af de ting som havde hobet sig op, uden at det var en kamp og kan nu efter behandlingerne mærke en helt anden styrke, ro og glæde indeni. "

Eva Ebbesen Friis

"Fantastisk kvinde som giver fantastiske
​behandlinger!
"

Birthe Bergen Holm

"​Efter 7 behandlinger (hvilket nok er individuelt fra person til person), fik jeg det så godt, at jeg i omkring 1 helt år, ikke døjede med luft, uregelmæssig afføring og smerter pga. Luftophobninger."

Micha Stephanie

Colonklinikken - Klinik for tarmsundhed


Esbjerg

Bjarkesgade 13,
​6700 Esbjerg

Tlf.: 50 58 11 65
​Hvis du ikke kan fange mig på telefonen så kan der sendes SMS vedr. forespørgsel på tider til 50 58 11 65 alle hverdage.

E-mail: colonklinik@gmail.com


CVR nr: 40329870

fb34

Hvad kan jeg gøre for dig?

› Kostråd / vejledning og evt beh til dig med mave tarm problemer: 

Diarré

Forstoppelse

Skjult forstoppelse.

› IBS (irriteret tyktarm)

Oppustet mave

​›​ Udposninger

 

Kontakt klinikken​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt