​Tarmskylning med Colon Hydro Terapi

HISTORIEN BAG TARMSKYLNING

Tarmskylning kan spores helt tilbage til oldtidens Egypten, hvor tarmskylning blev brugt, som en måde at rense tarmen for affaldsstoffer. I det antikke Grækenland har man ligeledes benyttet tarmskylning, som dengang blev anset, som en vigtig del af visse helbredende ritualer indenfor sundheds og kropspleje. 

Hippokrates, kendt læge og filosof kaldet " faderen af moderne medicin" udtalte allerede dengang at mange sygdomme havde sit udspring fra vores tarm og anbefalede regelmæssige tarmskylninger som et led i det at opretholde sundhed og forebygge sygdom.

Derudover er Hippokrates kendt for ordene

"Lad din mad være din medicin og din medicin være din mad"

I det 20 århundrede er tarmskylning ligeledes blevet anvendt som behandlings metoder til Forstoppelse og anvendes til dato af rigtig mange mennesker som årligt henvender sig for at få hjælp til deres forstoppelse og fordøjelses relaterede gener hos os.

​HVAD ER TARMSKYLNING

Tarmskylning er IKKE en videnskabeligt bevist behandlings metode til Forstoppelse men det er tvivlsomt sundt for vores tarmbiota ( Tarmflora) at rende rundt med en silo fyldt med gammelt råddent affald.

 Når din fordøjelse ikke fungerer og du ikke dagligt kommer af med dit affald, kan det ophobe sig i tarmen og give forskellige gener fra dit fordøjelses system. Dette kan vise sig som bl.a. forstoppelse og eller skjult forstoppelse som ofte kan være både fysisk og psykisk belastende for den enkelte. Tarmskylning kan sammen med kostvejledning være hjælpsom for de klienter, der ikke oplever effekt eller bedring ved brug af afføringsmidler (dog ikke som erstatning for toiletbesøg) men som et enkelt stående forløb, som individuelt tilrettelægges sammen med kostråd og livsstilsændringer. 

Desuden er der en del klienter der ikke tåler den traditionelle udrensnings metode inden de skal ha foretaget en kikkert undersøgelse af tyktarmen hvorfor nogle kan have gavn af en tarmskylning inden en coloskopi (kikkertundersøgelse)

Når affaldet fjernes vil de gode bakterier få bedre vilkår for at skabe balance i din tarmflora ( mikrobiom). 

SKYLLER MAN DE GODE BAKTERIER UD 

Tarmskylning har ofte fået skyld for at skylle alle de gode bakterie ud og eftersom mange i dag ved at de gode bakterier i tarmen er afgørende for sundheden er tarmskylning ofte blevet anset som uhensigtsmæssigt.

MEN ved en tarmskylning skyller man ikke alle dine gode bakterier ud. Men man kan ikke undgå at skylle nogle få gode bakterie med ud med dit affald. Men når først du har fået fjernet gammelt ophobede affald fra forstoppelse (ligesom du får fjernet tandsten ved tandlægen) så må en ren slimhinde i sig selv  bedre kunne danne de gode bakterier når tarmen er ren og de dårlige bakterier er elimineret. Sammen med daglig tilførsel af gode probiotiske bakterier mener vi derfor ikke at tarmskylning udgør nogen ricici for at du får mangel på gode bakterier, da et forløb hos os altid følges op med både præ og probiotisk kostvejledning og evt kosttilskud også. 

Er det farligt eller ubehageligt ?

Tarmskylning kan udføres på flere forskellige måder, som ingen sammenligning tåler med hinanden men alligevel tilsammen kaldes " tarmskylning". Dette er efter min overbevisning enormt misvisende de forskellige metoder er dybt forskellige og afviger meget fra den måde vi hos os udføre tarmskylning på som kaldes CHT colonhydroterapi og er et helt lukket system hvor din behandler indføre røret i din endetarm og er hos dig under hele din behandling. 

Men Tarmskylning kan udføres på flere forskellige måder selvom det tilsammen kaldes for " Tarmskylning"  Vores retningslinier om behandling indenfor vores uddannelse til colonhydroterapeut gør at vi udelukkende og KUN kan henvise til de behandlinger vi selv udføre og som hverken indebærer at du selv skal indfører et rør i endetarmen, ligger alene eller skylles med vand tilført salt el kaffe!!, men udelukkende filtreret vand.

Hvilke metoder kaldes for tarmskylning:

  • Ved YOGA kurser, hvor man skal drikke en masse saltvand, kaldes behandlingen for en tarmskylning
  • Ved en hjemmemetode, hvor man vha et skyllesæt selv skyller sin tarm derhjemme,kaldes for tarmskylning
  • Åbne systemer hvor man ligge selv i et kabine og selv indføre et rør i endetarmen og ligger selv under behandlingen
  • Behandlings metoder, hvor der skylles med vand tilført salt eller kaffe  

  Hos os er det yderst vigtigt at det er os og kun os, som professionelle der indfører røret i din endetarm a hensyn til at sikre at der er fri passage og du ikke har rifter el store hæmorider der gør du ikke er egnet til behandling. Derudover er det hos os vigtigt at der under hele behandlingen er en behandler til steder hos dig for at kunne vurderer det affald der kommer og tjekke for bl.a.  blod, pus el slim pg eller andre ting der evt kræver medicinsk eller lægefaglig behandling,

HVORDAN UDFØRES SELVE BEHANDLINGEN

​Speklet, der lægges op i endetarmsåbningen, ligger kun knap 3 cm oppe og kan således ikke beskadige tarmen. Ved mistanke om hæmorider, rifter, bylder eller andet, der kan blokkerer/ generer indførelsen af speklet, undersøges endetarmsåbningen og den nederste del af endetarmen omhyggelig, inden eventuel indførelse af speklet. Derfor bør du heller IKKE selv lave tarmskylninger eller selv indføre et rør i din endetarm. Dette bør KUN gøres af en speciale uddannet indenfor colon hydro terapi, selvom det kan virke grænse overskridende. Der anvendes altid rent medicinsk godkendt eengangs materiale, så der er ingen risiko for overførsel af bakterier. Der anvendes meget lavt vandtryk ca 1.8 pci. som ca er det samme tryk som din tarm selv bruger når den laver sine bevægelser. Derfor er behandling med denne behandlingsform heller ikke vanedannende for tarmen. Vandet løber langsomt ind ca 2.5 deciliter a gangen imens der altid er udgang samme tid via røret hvor affaldet udskilles. Der er ingen risiko for, at vandtrykket kan beskadige tarmens slimhinde og vi er hos dig under hele din behandling. Nogle kan opleve lette menstruations smerter når der er meget affald der skal ud af røret. Dette vil kun være kortvarigt indtil affaldet har givet slip.

Hvad er effekten af tarmskylning?

​Tarmskylning er IKKE en videnskabeligt bevist behandlingsmetode.

Men ved et forløb med  tarmskylning hos os er det vores erfaring at man ved at rense tyktarmen for gammelt ophobet afføring, nemmere kan genskabe en god og sund balance i tarmens bakterieflora (mikrobiom). Ved at fjerne gammelt forrådnede afføring enten fra forstoppelse eller skjult forstoppelse, som ikke kommer ud af sig selv ved vanlige toilet besøg eller ved brug af afføringsmidler, oplever mange en gavnlig effekt på deres forstoppelses gener. Når klienterne bliver tømt for uønsket affald og skjult forstoppelse, viser vores erfaring at de ofte mærker bedring både fysisk og psykisk, hvilket muligvis kan være grundet det gamle affald elimineres og tarmbiomet bedre kan danne de gode tarmbakterier og således igen kommer i balance. Dette findes der dog INGEN videnskabelig dokumentation for. Men det er tvivlsomt sundt at rende rundt med en silo med gammelt affald i tarmen. Vores erfaringer viser, at når forstoppelse / skjult forstoppelse og hermed dårlige bakterier, elimineres og du samtidig daglig tilfører nye probiotiske bakterier derhjemme så viser vores erfaring at tarmskylning kan have en gavnlig effekt på ubalancer i tarmbiomet (tarmfloraen). Der er gennem de sidste mange år blevet forsket meget i tarmbakteriernes betydning for vores helbred fysisk og psykisk og forskningen har vist flere tegn på ,at en ubalance i tarmens mikrobiom kan give anledning til forskellige fordøjelses relaterede gener. Vores mangeårige erfaringer viser at tarmskylning sammen med livsstil og individuelle kostråd kan medvirke til at  genetablerer en god sund tarmflora (mikrobiota), når gammelt affald og forrådnelses bakterier fjernes viser det sig at klienterne generelt har det betydeligt bedre fysisk og psykisk, måske grundet at mikrobiomet atter er kommet i balance og der ikke længerer er ophobning af gamle forrådnelses bakterier, som måske kan give ubalance i tarmens mikrobiom.

Tarmskylning / kostvejledning og livsstilsråd mod Forstoppelse / skjult forstoppelse / oppustethed/ IBS symptomer udføres på klinik i Esbjerg.​

​Er der dokumentation?

​Der er INGEN  dokumentation for effekten af tarmskylning!!

 MEN der er  efterhånden meget dokumentation omkring tarmfloraens (mikrobiomets), indflydelse på vores immunforsvar og det faktum at ubalancer i tarmens mikrobiom måske kan fører til forskellige sygdomme og symptomer, hvis der er ubalancer i tarmens bakterieflora ( mikrobiom)

Ingen har til dato ønsket at dokumenterer virkningen af tarmskylning videnskabeligt og  da Tarmskylning udføres af små solo klinikker som ikke har mulighed for at gennemføre en sådan videnskabelig og dyr dokumentation derfor bygger vores udtalelser  på erfaring  sund fornuft og med tanken om at gammelt affald i tarmen måske kan skabe ubalance i mikrobiomet, som herved kommer i balance når de dårlige bakterier elimineres. Vi har gode erfaringer med at af hælpe genere fra forstoppelse og skjult forstoppelse

Tarmskylning / kostvejledning og livsstilsråd mod Forstoppelse / skjult forstoppelse / oppustethed/ IBS symptomer udføres på klinik i Esbjerg.​

Læs mere om tarmskylning

Ved en tarmskylning af din tyktarm (colon) bruges KUN  rent, helt naturligt vand, som IKKE er tilført hverken medikamenter salt el andet.  Klinikker eller behandlinger, der  kaldes tarmskylning, som benytter sig af kaffe lavmenter, saltvand o.l. kan derfor  på ingen måder sidestilles eller sammenlignes med Colon hydro terapi, som er den metode vi bruger hos os. Derudover er vi altid hos dig under hele din behandling.

Tarmskylning kan være gavnligt for nogle, hvor afføringsmidler ikke virker eller hvor man ikke kan finde årsagen bag deres forstoppelse / skjult forstoppelse og forudsætter ALTID at man forud for en konsultation hos os er undersøgt af læge for sine fordøjelses gener for at udelukke sygdomsmæssige årsager til forstoppelsen. Det er således en forudsætning før opstart hos os kan komme på tale at man er egnet til behandling og således ikke har fordøjelses relaterede gener der endnu ikke er lægeligt undersøgt.  Derudover er der en liste af lidelser der gør man er helt udelukket fra at få beh.

HVEM ER IKKE EGNET TIL BEHANDLING HOS OS:

 - Hjerteopereret 

 - Pacemaker

 - Nyre/ lever transplanteret 

 - Store generende hæmorider

 - Opereret i underliv eller tarm indenfor de sidste 6 mdr

 - Svær Endometriose og eller cyste på æggestokke

 - Tarmprolaps

 - Tidligere bughindebetændelse

 - Blødende kronisk tarmbetændelse (Crons og colitis ulcerosa)

 - Blødning fra endetarmen

 - Svær type 1 diabetes

 - Gastric bypass operation

 - Medicinsk behandling med biologisk medicin , prednisolon eller vægttabs  medicin Ozempic eller wegovy

 - Igangværende udredningsforløb via læge eller sygehus.

Vi tager altid en grundig samtale med vores klienter omkring egnethed før vi opstarter individuelle behandlings forløb for at sikre om du er egnet til behandling.

Hvordan foregår det?

Når du får foretaget en tarmskylning vil du blive lagt på ryggen på en behageligt briks, hvor du ligger med en tæppe henover dig. Du bliver herefter bedt om at vende dig om på siden hvor vi langsomt indføre og får placeret et rør nederst i din endetarm. En slange vil sende behageligt, rensende vand igennem tyktarmen, mens en anden slange vil sende eventuelt ophobet afføring gennem maskinen og videre ud i kloarken. Din behandler vil være hos dig under hele behandlingen, hvor din mave vil masseres på de punkter der gør det nemmere for dig at udskille dit affald. Samtidig vil behandleren grundigt vurderer det affald du udskiller og sammenholde det med dine øvrige symptomer ud fra en sygeplejefaglig vurdering, hvis der er noget du bør få undersøgt hos lægen.

Processen strækker sig typisk over ca 40 min. Behandlingsforløb er altid individuelt tilrettelagt og strækker sig over x antal behandlinger alt efter hvor slem din forstoppelse eller skjulte forstoppelse er og hvilke symptomer du døjer med, som følge af en ubalance i din tarm. Efter endt behandling sendes du på toilet for at komme af med det sidste. Afslutningsvis taler vi efter behandlingen omkring din oplevelse og gennemgår dit behov for flere behandlinger, De fleste forlader  klinikken med en bedre fornemmelse i maven, mindre oppustethed, lettelse i IBS ( irriteret tyktarm) symptomer og en generel følelse af lethed i kroppen.

Hvilke tegn indikerer behov for tarmskylning?

Hvis du oplever forstoppelse eller skjult forstoppelse/ oppustethed eller IBS symptomer som i forvejen er undersøgt man ikke kan finde årsagen bag.

Hvis du lider af  hård mave, kan du både lide af diarre og forstoppelse fordi forstoppelsen tillader at afføring siver ved siden af forstoppelsen hvorved nogle med forstoppelse oplever diarre, kaldet forstoppelses diarre. Ved forstoppelse har man ofte  følelsen af ikke at føle sig ordenligt tømt efter sine toilet besøg. Man kan føle sig oppustet hvilket kan give smerter og ubehag i maven og man kan have symptomer på Irriteret tyktarm IBS.

Ubalancer i din tarmflora (Mikrobiom)  kan vise sig på forskellige måder ​​både fysisk og psykisk. Hvis din tarmflora er i ubalance kan det give symptomer som bl.a.

Kontakt Colonklinikken - Klinik for tarmsundhed og hør om du er egnet til behandling og få hjælp til dine mave tarm problematikker

Tarmskylning / kostvejledning og livsstilsråd mod Forstoppelse / skjult forstoppelse / oppustethed/ IBS symptomer udføres på klinik i Esbjerg.​

Derfor skal du benytte mig

Det siger mine klienter

"​Dygtig og kompetent. Kvalitet, sundhed og sikkerhed i behandlingerne er altid i højsædet."

Lis Hansen

"​...Jeg fik undervejs givet slip på flere af de ting som havde hobet sig op, uden at det var en kamp og kan nu efter behandlingerne mærke en helt anden styrke, ro og glæde indeni. "

Eva Ebbesen Friis

"Fantastisk kvinde som giver fantastiske
​behandlinger!
"

Birthe Bergen Holm

"​Efter 7 behandlinger (hvilket nok er individuelt fra person til person), fik jeg det så godt, at jeg i omkring 1 helt år, ikke døjede med luft, uregelmæssig afføring og smerter pga. Luftophobninger."

Micha Stephanie

Colonklinikken - Klinik for tarmsundhed


Esbjerg

Bjarkesgade 13,
​6700 Esbjerg

Tlf.: 50 58 11 65
​Hvis du ikke kan fange mig på telefonen så kan der sendes SMS vedr. forespørgsel på tider til 50 58 11 65 alle hverdage.

E-mail: colonklinik@gmail.com


CVR nr: 40329870

fb34

Hvad kan jeg gøre for dig?

› Kostråd / vejledning og evt beh til dig med mave tarm problemer: 

Diarré

Forstoppelse

Skjult forstoppelse

› IBS (irriteret tyktarm)

Oppustet mave

​›​ Udposninger

 

Kontakt klinikken​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt