​Tarmskylning

​Oppustet, irriterende mave eller smerter fra maveområdet kan afhjælpes med en tarmskylning. Er det farligt eller ubehageligt ?

​Speklet, der lægges op i endetarmsåbningen, ligger kun knap 3 cm oppe og kan således ikke beskadige tarmen. Ved mistanke om hæmorider, rifter, bylder eller andet, der kan blokkerer/ generer indførelsen af speklet, undersøges endetarmsåbningen og den nederste del af endetarmen omhyggelig, inden eventuel indførelse af speklet. Der anvendes altid rent engangsmateriale, så der er ingen risiko for overførsel af bakterier. Der anvendes meget lavt vandtryk, aldrig højere end, hvad der naturligt er i tarmen. Vandet næsten drypper ind, så der er ingen risiko for, at vandtrykket kan beskadige tarmens slimhinde. Der er på verdensplan over de sidste 27 år beskrevet 6 tilfælde med komplikationer, som alle har skyldes bylder ved endetarmsåbningen eller at der ikke er anvendt korrekt engangsmateriale

Hvad er effekten af tarmskylning?

​Tarmskylning renser tarmen for gammelt ophobet afføring, stimulerer tarmens egne bevægelser, øger blodgennemstrømningen i tarmslimhinden, hvorved den både bliver tæt, så affaldsstoffer forhindres i at sive ud i blodbanen og tarmslimhindens egen produktion af signalstoffer og hormoner øges. Der er gennem de sidste blevet stor opmærksomhed omkring tarmfloraens betydning for såvel, immunforsvaret, insulinfølsomhed og en række alvorlige sygdomme og erfaringen er, at tarmskylning sammen med kostvejledning hjælper til at genetablerer en god sund tarmflora med positiv indvirkning på helbredet.

​Er der dokumentation?

​Der er efterhånden meget dokumentation omkring tarmfloraens indflydelse på immunforsvaret og forskellige sygdomme andre steder i kroppen, ligeledes er er dokumentation omkring tarmslimhindens produktionen af signalstoffer og hormoner samt insulinfølsomhed. Mange steder i udlandet fx USA, Tyskland og England er begrebet Leaky Gut – altså utæt tarm helt anderkendt. Videnskabelig studier, der danner baggrund for anderkendelse i den medicinske verden, er stort og meget dyrt at gennemfør og kræver derfor ofte en kommerciel interesse heri. Tarmskylning udføres af små solo klinikker uden mulighed for at gennemføre en sådan dokumentation og bygger derfor på erfaring og sund fornuft.

Læs mere om tarmskylning

En tarmskylning er en udrensning af din tyktarm (colon), der finder sted ved brug af rent, helt naturligt vand. Ved at skylle endetarmen igennem med flere liter vand, fjerner man rester og ophobet afføring.

Tarmskylning er typisk en nødvendighed, hvis du oplever problemer med din fordøjelse, har en irriteret tyktarm eller pludselig oplever at føle dig oppustet, have anderledes afføring eller døjer med smerter fra maven. Alle disse symptomer skyldes typisk en irritabel tyktarm, og vil typisk aftage umiddelbart efter du har fået foretaget en tarmskylning, hvor den ophobede mængde afføring skylles bort. Det giver dig en sund og rask fornemmelse i kroppen, og fjerner tankerne fra gener med maven og irriteret tyktarm.

Hvordan foregår det?

Når du får foretaget en rensning af tarmen vil du blive lagt på ryggen i et behageligt og afslappet miljø, hvor du får placeret et rør ved endetarmen. En slange vil sende behageligt, rensende vand igennem tyktarmen, mens en anden vil sende bakterier, ophobet afføring o.l. i kloakken, hvor det hører hjemme.

Processen strækker sig typisk omkring tre kvarter, hvorefter du vil kunne forvente at føle en øget lethed i kroppen, takket være fraværet af de typiske symptomer fra en irriteret tyktarm (træg mave, dårlig ånde, kvalme og andre utilpasheder). Du forlader altså klinikken med en bedre fornemmelse i maven.

Tarmskylning – en moderne detox

Tarmskylning var allerede under anvendelse i det gamle Egypten, hvor metoden blev brugt til at afgifte kroppen for affaldsstoffer. I dag er fænomenet blevet ganske moderne, hvilket i høj grad skyldes et spørgsmål om at gøre noget godt for sig selv, der står i kontrast til den stressende moderne livsstil. Derfor bliver tarmskylning benyttet som en detox-kur af kroppen og selvforkælelse på linje med traditionelle velværenydelser som spa, massage etc.

Da tarmsystemet har direkte effekt på en stor del af immunforsvaret aktivitet, er det i dag en naturlig ting at få foretaget proceduren, eftersom mange mennesker ikke gider besvær med maven, men blot er interesserede i at få genetableret den naturlige balance i tarmsystemet og få en sund tarmflora.

Hvilke tegn indikerer behov for tarmskylning?

Når du oplever forstoppelse, som også kaldes hård mave, eller generelle forstyrrelser af tarmfunktionen kan det blandt andet skyldes en irriteret tyktarm.

En irritabel tyktarm kan være resultatet af den typiske livsstil, der føres her i Vesten. Der er tale om den klassiske devise omkring livsstilssygdomme, der er baseret på blandt andet forkert kost, stress og manglende motion. En irritabel tyktarm kan dog også være genetisk betinget, skyldes psykiske betingelser o.l.

De synlige effekter af irritationen i colon vil ofte være udspilet mave, oppustethed, mavesmerter, og problemer med afføringen.

​​

ALLERGI

EKSEM / PROBLEM HUD

OPPUSTETHED

SUKKER AFHÆNGIGHED

CANDIDA / SVAMP

STRESS / UDBRÆNDTHED

✓UNDERLIVS SMERTER

✓PCO / ENDOMETRIOSE

✓INSULIN RESISTENS

DÅRLIG ÅNDE

OVERVÆGT / VÆGTTAB

✓LEVER/GALDE BLÆRE​

UDPOSNINGER

✓SURE OPSTØD/KVALME

UTÆT TARM

✓DEPRESSION / STRESS

FERTILITETS PROBLEM

✓​TARM / SYMPTOMER ​

RYG/LÆNDE SMERTER

FORSTOPPELSE

IRRITERET TYKTARM

DIARRE

HOVEDPINE /MIGRÆNE

Gode råd til en sund mave

Gode råd til en bedre fordøjelse er motion, at undgå stress og bekymringer, samt det at spise mindre forarbejdet mad, hvilket naturligvis kan være lettere sagt end gjort. Derfor giver vi gerne et par ekstra gode råd i klinikken, og fortæller mere om hvad du kan gøre for at bibeholde en sund mave og en god fornemmelse i kroppen.

Kontakt Colonklinikken - Klinik for tarmsundhed og hør hvordan vi bogstavelig talt kan hjælpe dig med at få ro i maven.​

Tarmskylning udføres på klinik i Esbjerg og Århus.​

Derfor skal du benytte mig

Det siger mine klienter

"​Dygtig og kompetent. Kvalitet, sundhed og sikkerhed i behandlingerne er altid i højsædet."

Lis Hansen

"​...Jeg fik undervejs givet slip på flere af de ting som havde hobet sig op, uden at det var en kamp og kan nu efter behandlingerne mærke en helt anden styrke, ro og glæde indeni. "

Eva Ebbesen Friis

"Fantastisk kvinde som giver fantastiske
​behandlinger!
"

Birthe Bergen Holm

"​Efter 7 behandlinger (hvilket nok er individuelt fra person til person), fik jeg det så godt, at jeg i omkring 1 helt år, ikke døjede med luft, uregelmæssig afføring og smerter pga. Luftophobninger."

Micha Stephanie

Colonklinikken - Klinik for tarmsundhed

Århus/Esbjerg

Esbjerg

Bjarkesgade 13,
​6700 Esbjerg
​Tlf.: 42 74 02 13

Tlf.: 42 74 02 13 (telefontid alle mandage kl. 9.00-11.00, eller send SMS)

Hvis du ikke kan kontakte os mandage i telefontiden, kan der sendes SMS vedr. forespørgsel på tider til 50 58 11 65.

E-mail: colonklinik@gmail.com


CVR: 40329870

fb34

Kontakt klinikken​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt