Hvordan udføres Colon Terapi?​

I klinikken vil du blive tilbudt et glas the eller vand ved ankomst ,imens tager vi en grundig snak omkring dine gener symptomer generelle velbefindende og hvad du tager af daglig medicin. Jeg udfylder et skema i din journal hvor jeg vurderer gennem samtalen om du er egnet til behandling eller ej. Er du af sygdomsmæssig grund eller andre årsager ikke egnet til behandling med CHT ( Tarmskylning) hos mig så kan jeg stadig hjælpe dig med at får styr på dine ubalancer og eller ukomplicerede mave tarm gener vha vejledning omkring kost vitamin og livsstil​

OBS Vi vil også gerne vide, om der har  været vedvarende forandringer, der er opstået inden for de sidste 3 måneder som endnu ikke er undersøgt af din læge eller ved coloskopi m.m . 

Hvis du har gået med symptomer der endnu ikke er undersøgt  vil jeg bede dig henvende dig til din læge for at finde årsagen bag dine symptomer før du kan opstartes hos mig i forløb.  Er du i øvrigt sund og rask og ikke fejler noget alvorligt og man ikke lægeligt kan finde årsagen til dine gener så fortsætter vi samtalen og jeg forklarer dig hvad selve behandlingen går ud på.

Du vises derefter tilrette i behandlingsrummet og lades alene mens du tager dine bukser af. Bluse/trøje beholdes på, hvorefter du ligger dig på behandlingsbriksen på ryggen med at tæppe over dig og en pude under hovedet. Du lades ALDRIG alene under en behandling. Når du har lagt dig på briksen med tæppe over dig kommer jeg ind, sætter mig og forklarer nøje proceduren for behandlingen igen.  Selvom det for nogle kan føles grænseoverskridende og pinligt så tilstræber jeg at skabe en rolig, venlig og tillidsfuld atmosfære som muligt så du kan føle dig tryg. Mange spørg om de selv må indfører røret i endetarmen inden behandlingen. Hertil er svaret et klart NEJ.  Mange klinikker tilbyder dette for at mindste pinlighed og følelsen af det grænseoverskridende ved at få en anden til at indføre røret. MEN hos mig er det KUN os der indfører røret i din endetarm da der gøres en del observationer allerede ved indføringen, som kan gøre behandlingen ikke bør gennemføres Dernæst så er det vigtigt at du føler dig tryk og får den rette massage på maven under hele behandlingen så affaldet slipper hurtigere og mere effektivt. Dernæst gør vi os mange vigtige observationer under hele din behandling, som bl.a. undersøger visuelt dit affald når det kommer ud i et lukket rør. Her kan vi bl.a. se om der kommer parasitter, pus og el andet ud der bør undersøges nærmere.  Så alt i alt er det vigtigt den enkelte behandler er hos dig under hele behandlingen.

Spekelet (røret) , der skal føres ind i endetarmen  er et ca. 3 cm. langt medicinsk godkendt plastikrør med ca. 1 cm. i diameter. Da det er anatomisk formet slapper muskulaturen af, så man ikke rigtig mærker under behandlingen el registrerer, at det er der.

I spekelet er der 3 ”huller” eét til det indførende vand, eét til affaldsmaterialet, der kommer ud og som, fortsætter videre i et rør i apparatet, således at affaldsmaterialet kan vurderes og endeligt eét, der går ind i endetarmsåbningen.

Under indføringen af spekelet ligger du på siden og drejer sig derefter om på ryggen igen, hvor du forbliver under hele behandlingen og blive masseret på maven.

Vi forbliver hos dig under hele behandlingen og vil på intet tidspunkt forlade dig. Vi vil med den ene hånd betjene apparatet og med den anden hånd give en massage af maven. Massagen består af tryk på triggerpunkter : dvs. punkter hvor nerve ender og muskel ender møde samt akutryk dvs. meridian punkter, hvorved hun får en information omkring fordøjelsesorganerne, hvis funktion hun herved endvidere stimulerer.

Parallelt med selve skylningen foregår en samtale omkring dine gener. Sygehistorie helt tilbage fra barndommen, medicin indtag, kost, stress, motion, væske indtag gennemdrøftes.

Der skylles med almindeligt filtreret vand. Dette vil indledningsvis være legemstempereret, hvorved muskulaturen slapper af. Under behandlingen vil temperaturen gentagne gange kortvarigt gå ned til 25 grader, hvorved muskulaturen vil trække sig sammen. Ved at arbejde med temperaturen kan peristaltikken fremmes og det undgås at arbejde med højt tryk, hvilket kan være belastende for tarmens slimhinde. Trykket vil derfor være ganske lavt, hvorfor der almindeligvis ikke er nogen gener forbundet med tarmskylning med metoden Colon Hydro Terapien, som er det lukkede system jeg nenytter mig af.  Få klienter med en meget stiv og uelastisk tarm, kan opleve at få diaréagtig mavesmerter under behandlingen.

Affaldsmaterialet kommer i plastslangen , videre gennem apparatet, hvor det inspiceres og eventuelle afføringsprøver udtages og endeligt i kloakken. Det er et lukket system og der slipper intet ud til gene for hverken dig eller os.

Vi sammenholder sin inspektion af tarmindholdet med sine øvrige observationer under behandlingen :

  • Reaktion på trigger punkter
  • Dine beskrevne gener
  • Dine livsvaner

Vejledning efter behandlingen:

Efter Colon Hydro Terapien vil du tage et håndklæde om dig, gå på toilettet, hvor eventuelt resterende væske tømmes.

Du og vi gennemdrøfte derefter  behandlingen og dersom det skønnes relevant, vil du få en skriftlig vejledning med hjem med diverse kostråd som er vigtige under forløbet.

Er der fremkommet noget der sygeplejefagligt virker bekymrende eller vi har mistanke om andet galt end forstoppelse / skjult forstoppelse under behandlingen så vil du blive henvist til læge.

Skylning af Colon – tyktarmen – må oftest følges op med rådgivning omkring livs vaner. Går man blot hjem og fortsætter sin uændrede livsstil, vil generne gerne komme igen efter ½ -1 år. Enkelte vælger at fortsætte deres livs vaner uden ændring og kommer da til en enkelt behandling med Colon Hydro Terapi nogle gange årligt for at holde deres gener borte.

Men langt de fleste er overordentlig interesserede i at modtage vejledning omkring, hvorledes de via ændring af livs vaner kan forebygge deres gener.​

Oppustet mave – forstoppelse – IBS - kostråd

Tarmskylning udføres på klinik i Esbjerg.​

Derfor skal du benytte mig

Det siger mine klienter

"​Dygtig og kompetent. Kvalitet, sundhed og sikkerhed i behandlingerne er altid i højsædet."

Lis Hansen

"​...Jeg fik undervejs givet slip på flere af de ting som havde hobet sig op, uden at det var en kamp og kan nu efter behandlingerne mærke en helt anden styrke, ro og glæde indeni. "

Eva Ebbesen Friis

"Fantastisk kvinde som giver fantastiske
​behandlinger!
"

Birthe Bergen Holm

"​Efter 7 behandlinger (hvilket nok er individuelt fra person til person), fik jeg det så godt, at jeg i omkring 1 helt år, ikke døjede med luft, uregelmæssig afføring og smerter pga. Luftophobninger."

Micha Stephanie

Colonklinikken - Klinik for tarmsundhed


Esbjerg

Bjarkesgade 13,
​6700 Esbjerg

Tlf.: 50 58 11 65
​Hvis du ikke kan fange mig på telefonen så kan der sendes SMS vedr. forespørgsel på tider til 50 58 11 65 alle hverdage.

E-mail: colonklinik@gmail.com


CVR nr: 40329870

fb34

Hvad kan jeg gøre for dig?

› Kostråd / vejledning og evt beh til dig med mave tarm problemer: 

Diarré

Forstoppelse

Skjult forstoppelse.

› IBS (irriteret tyktarm)

Oppustet mave

​›​ Udposninger

 

Kontakt klinikken​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt